Гилберт Хернандез (Gilbert Hernandez)

Гилберт ”Бето” Хернандез рођен је 1957. године у Окснарду у Калифорнији. Од ране младости, заједно са својом браћом Мариом и Хаимеом, показује интересовање за стрип, а највећи утицај у том периоду на њега имају радови Џека Кирбија и Стива Дитка за Марвел и ”Денис Враголан” Хенка Кечама.
Гилбертов старији брат Марио открио им је свет андерграунд стрипа када је једном приликом кући донео примерак култног часописа ”Zap Comix” Роберта Крамба.

Почетком 1980-их браћа Хернандез покрећу серијал ”Љубав и ракете” у оквиру којег Бето Хернандез црта сторије из измаштаног градића Паломара, лоцираног негде у Централној Америци. Хернандезове приче из Паломара сматрају се
литерарно најснажнијим остварењима у оквиру серијала ”Љубав и ракете” и оне су аутору обезбедиле армију поклоника, статус модерног класика графичке нарације и поређења са Маркесовим причама о градићу Маконду. Што никако није мала част.

До сада објављено:

Нове приче из старог Паломара

Овај унос је објављен под Аутори. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>